Sokan gondolják úgy, hogy az ember alaptulajdonságait nem lehet megváltoztatni. "Kutyából nem lesz szalonna" - tartja a mondás. De nem így van. Az ember nem kutya, és döbbenetesen rugalmas. A természetünk lehet békés és szeretettel teli ugyanúgy, mint agresszív és harcias. Eldönthetjük: háborúzni vagy szeretkeznie akarunk-e?
A legtöbb férfi hidegháborúban él, és kevesen tudják mitől nyújtja egy nő boldogan mindazt, amire a férfinak szüksége van. Gyakori például, hogy a férfi megköveteli és eléri, amit akar és "részéről ennyi". Az erőszakos ember - akár nő, akár férfi - ritkán veszi észre, mekkora neheztelés támad a másikban, mikor lépten-nyomon engednie kell a kényszernek. Nagyon sok nő pl. nemegyszer pusztán azért enged a férfi szexuális igényének, hogy elkerülje a konfiktust.
Néhány javaslat férfiaknak, amelyek talán gyökeresen megváltoztathatják a kapcsolatukat.
A nőkre vonatkozó egyes számú férfi-tévhit úgy szól, hogy "az ő szexualitását sem csökkentheti a napi stressz jobban, mint az enyémet". Mi itt a probléma? A napi stressz a legtöbb férfi nemi vágyát nem érinti, de a nők millióinál nem ez a helyzet. A nők döntő többsége sokkal nagyobb napi terhet cipel, mint férfitársa. Érdemes megfigyelni, hogy ki mit is csinál az este folyamán. Szinte biztos, hogy a férfi már pihen a tévé előtt elnyújtózva, míg a nő még mindig a házimunkákat végzi.
Ha tehát a férfi azt akarja, hogy a nő több szeretetet és törődést érezzen maga felé áramlani - ami szexuális odaadásának előfeltétele - akkor rendszeresen kell neki segíteni.
Jobb családi életet akkor remélhetünk, ha a férfi napról-napra érthetően jelezni tudja, hogy őszintén érdekli a nő közérzete. A férfiak hozzá vannak szokva a kényeztetéshez, méghozzá anélkül, hogy ezt igazából tudatosítanák. Hatezer éven át a férfiak uralták a párkapcsolatokat. Ideje, hogy nagyobb egyenlőség szülessen.
A második dolog: a legtöbb férfi abban a tévhitben él, hogy a szeretkezés feltétlenül ugyanolyan jó érzés kedvesének, mint neki magának.
A szeretkezés kétségtelenül jó érzés, de a nők számára ez messze nem annyira központi kérdés, mint a férfiak számára. A nő először érzelmileg akar egyensúlyban lenni, ez a kulcsa a dolgoknak.
A férfiak tudják, hogy léteznek olyan apró jelzések vagy romantikus gesztusok, amelyek vonzzák a nőket, a legtöbb férfi tehát nagyon is elbűvölő igyekszik lenne a kapcsolat kezdetén, majd amint kialakul az intim viszony, úgy gondolja nincs többé efféle tennivalója.
A népmesékben pl. a férfi úgy nyeri el a királylány kezét, hogy legyőzi a sárkányt. A nőket persze vonzza a "hős" férfi, de teljes szexuális megnyílásukat már nem a sárkányölő, hanem a mélyen a szemébe nézni tudó férfi váltja ki.
folyt.köv majd.....

süti beállítások módosítása