A nőt a sikeres férfi vonzza

2008.03.08. 05:54

Nos igen..., szomorú de igaz, hogy a kevésbé "sikeres" férfinak kisebb a kilátása, hogy megnyerje szive választottját, mint sikeresebb társának. Emögött nincs tudatos ellenérzés a kevésbé sikeres férfiakkal szemben, pusztán egy élettapasztalat, melynek sokszáz éves gyökerei vannak. Nyilván vonzóbb férfi volt az a vadász, akinek zsákmányejtő képességeiben jobban meg lehetett bízni.

A nőket a történelem során mindig apjuk vagy férjük tulajdonaként kezelték. Nem egy kultúrában az apa bárkihez feleségül adhatta lányát. Erre utalnak az olyan kifejezések, mint pl. feleségül vesz, férjhez ad.

A nők kirekesztése a férfiak Külső Világából egyetlen előnyt jelentett vagy jelent, lehetővé teszi, hogy a nő tökéletesen megvalósítsa anyaságát. A férfi lehetett politikus vagy kereskedő, hajós, katona, a nő azonban csak nő lehetett, aki az otthonról és a gyerekekről gondoskodik.

Lassacskán aztán változott a kép, már nem kezelik tulajdonnak a nőt, és van lehetősége, hogy önállóan éljen. Mégis a sikeres férfipartner sokkal könnyebbé teheti a nő és gyerekei életét.

A köv. tényező: Minden nő vonzó akar lenni.

A nők kiválasztásánál a legelső szempont majdnem minden férfinél a nő külső vonzereje. Igaz tehát, hogy a női vonzerő ma is a férfi megszerzésének és megtartásának fontos eleme. Tanulmányok bizonyítják, hogy a jó külsejű embereket mind a nők, mind a férfiak okosabbnak, barátságosabbnak vélik, és szivesebben ismerkednek meg velük, mint a kevésbé vonzó külleműekkel.

A vonzó női külső manapság bonyolult feladat, mivel a ruházkodás, a smink és a frizura ezer részletét szabja meg a mindenkori norma, vagyis a divat.

A nő nemcsak azért csinosítja magát, hogy vonzza a férfiakat, hanem azért is, hogy növelje a nők közötti rangját. Ezt a férfiak nehezen értik meg,- csakúgy mint azt a tényt, amely a következő megállapitás is lehetne a nőkről:

A nők frusztráltak a férfiakkal való kapcsolataikban.

Sajnos egy kapcsolatban, házasságban, amint elmúlt a kezdeti izgalom, a férfi többé nem hajlandó szavakat, jelzéseket küldeni szerelméről, holott ez az egyetlen működő kulcs a nő szexualitásához. Ehelyett egyre inkább a szexualitás testi oldalára összpontosít. Ez a probléma ma is létezik. A nők nagy többsége több beszélgetésre, több érzelemre vágyik parnerével. És mi történik ha nem így van? Vagy válás, vagy a nő kettős életet kezd élni, és keres magának egy másik szeretetkapcsolatot, akár egy szeretőnél is.

A csalódás és a hiányérzet nagyon erős a nőkben, s a nemek háborúja folytatódik. Ők megmaradtak a Belső Világ úrnőinek, de már a Külső Világban is elboldogulnak a férfiakkal.


Szintén fontos tényező, hogy a nők kerülik a vitákat.

A nők sokkal inkább tudatában vannak saját gyengéd érzéseiknek mint a férfiak. Ez részben abból is fakad, mely az együttműködésre és a kapcsolati harmóniára teszi a hangsúlyt. A történelem során soha nem tűrték, hogy egy nő kimutassa dühét, de a legtöbb nő igyekszik is kikerülni a dühhöz hasonló viharos ézéseket és a szembesítést igénylő helyzeteket, ezért bármikor szivesebben hibáztatja önmagát, csakhogy elkerülje a veszekedést.

Mindez nem jelenti azt hogy a nők nem éreznének haragot. Ugyanúgy van bennük harag, ahogyan a férfiakban is, azonban a nők düh-kezelése egészen más. Indulatkitörés helyett többnyire a szeretet és gyengédség megvonását választják. Vagyis nem tesznek semmi olyasmit, ami megfogható és felróható. Ehelyett a valamit-nem csinálást választják. Azt remélik, hogy a férfi észreveszi, hogy mosolyszünet van, megérti az utalást és változtat azon, ami a nő haragját kiváltotta. Csakhogy a férfiak általában nem a harag, hanem pusztán a rosszkedv jelének tekintik az ilyen viselkedést. Ez a félreértés pedig tovább mélyiti a haragot.

A kilencedik tényező, hogy a nők egészségesebbek mint a férfiak.

A nők jobban rá vannak hangolódva testükre mint a férfiak, akiket arra neveltek, hogy ne vegyenek tudomást rossz érzéseikről, fájdalomról, hiszen ezek beismerése gyengének mutatná őket. A nő könnyebben fordul orvoshoz, pszichológushoz vagy más szakemberhez segítségért, és hajlamosabb megfogadni a tanácsokat. Kevésbé esik nehezére felismerni magán a stressz tüneteket és megkeresni ellenszerüket, miközben a legtöbb férfi félresöpri ezeket a jelzéseket, és arra számit, hogy majd magától rendeződik a dolog.

Az is tény,hogy azok a nők az egészségesebbek, akik kevésbé függenek férfitől - feltéve, hogy vannak barátaik, vagy más kapcsolataik és állásuk.

Az utolsó tényező, hogy a Nők is változnak.

A változások többsége a Külső Világba való behatolással függ össze. Ez a "kivándorlás" felmérhetetlen nyereséget hozott a nőknek, viszont óriási összevisszaságot teremtett a párkapcsolatokban. Azelőtt egyszerűbb volt az élet. Az ember megházasodott, és úgy is maradt jóban-rosszban, egészségben-betegségben, szegényen-gazdagon. Ma már másképp van. Sem jogilag, sem társadalmilag nem vagyunk már olyan szorosan egymáshoz kötve, mint valaha. És ha érint is minket a múlt, a huszonegyedik századba olyan nők léptek be, akik a Külső és Belső Világnak egészen már elegyét és egyensúlyát hivatottak megteremteni, mint amit a történelem valaha látott.


süti beállítások módosítása