Férfi program

2008.03.11. 04:53

A szem a testbeszéd legerősebb és legelemibb hordozója, ezért van nagy szerepe a melegség és csábítás terén. Az emberek többsége akkor érzi kellemesen magát ha fél percből kb. öt másodpercet néznek a szemébe. Ennyi éppen az érdeklődést mutatja, de még nem feszélyez. A szem mindennél jobban jelzi az ember gondolatait, érzéseit. Bármennyire komoly egy arc - ha a szemek táncolnak - tudod, hogy az illető nevet magában, és bizony hiába erőltet valaki mosolyt az arcára, ha a szeme dühtől és agressziótól szikrázik. A szemkontaktus a vonzalom legelső jele. Akik vonzódnak egymáshoz, megnyújtják a "harmincból öt" másodperces szakaszokat, akár húsz másodpercre is.

Férfi és nő egyaránt pontosan érzi, ha valakit vonz. A jelzések folyamatosak és akkor is eljutnak hozzánk, ha nem figyelünk rájuk. Mert ezek a tudattalan kommunikáció részei. A vonzás és csábítás tekintetében ezeknek a jelzéseknek kulcsszerepük van.

A régi párkapcsolatokban viszont nem ritka sajnos, hogy a párok kerülik egymás tekintetét. Miért? Mert pl. rossz érzéseket tárolnak magukban, vagy nem őszinték, titkolnivalójuk van. Azt mondják a szem a lélek tükre. Akkor pedig valóban a tükör letakarásával rejthető el legjobban, mi is van a lélekben.

Ezért fontos, a rutin "szia" helyett a szemkontaktus, amikor a pillantásunkkal is jelezni tudjuk szeretetünket. Ez az egyszerű gesztus azonnal ráirányítja a nő figyelmét a férfira, és tudatára ébreszti saját nőiességének.


Tudjuk mi van az arcunkra irva?

Az érzéseket az arc oly híven tükrözi, hogy mindannyian le tudjuk olvasni róla a másik ember érzéseit. Sok férfi arcáról viszont mindebből semmi sem látszik. Vannak, akik nemhogy közömbös arckifejezést "dolgoztak ki" az évek során, hanem kifejezetten harciasakat vagy ellenségeset. Amikor partnered azt kérdezi tőled, van-e valami baj, a jelzéseket mindig az arcodról olvassa le. Ha rámosolyogsz, ezzel a legvilágosabb nem-verbális üzenetet küldted szeretetedről.

Testbeszéd

Lehet, hogy fantasztikus külsejű férfi vagy, de az is lehet, hogy nem. Ha javítasz testtartásodon, ezzel sokféle vonzó jelzést küldhetsz kedvesednek és a világnak egyaránt. Ha egyenesen tartod magad, felemeled a fejed, nagyobbnak, erőteljesebbnek látszol, több csodálatot és tisztelet válthatsz ki. A renyhe testtartás gyengének és lustának mutatja az embert, és ez minden, csak nem csábító.

A térbeli közelség is fontos - ezzel is mintha azt mondanád: szeretlek, közel akarok lenni hozzád. A legtöbb nőnek igazi öröm ez, különösen ha egy meleg mosoly is tartozik hozzá.

A hangsúly

A hang is sokat elárul az emberről. A nők többsége ódzkodik attól aki motyog-morog vagy durván beszél. A nyávogó, vékony hangra sem szivesen figyelnek. Ha hangod monoton, fakó, párod is unalmasnak fogja találni. A természetes, kedves, őszinte hanghordozás értékes tulajdonság.

Érző figyelem

A legtöbb nő egyetért abban, hogy a legcsábítóbb dolog, amit egy férfi tehet, ha figyelmes, ha törődik vele. Kövesd tekinteteddel, és vedd észre ha csinos, vagy új ruhában jelenik meg. Aligha van frusztrálóbb érzés egy nő számára, mint az, ha időt, fáradtságot és pénzt nem kímélve kicsinosítja magát, és partnere csak annyit mormol maga elé: "Egész jól nézel ki". Az is fontos, hogy odafigyelj szavaira ha beszél hozzád. Tekinteteddel, mosolyoddal, bólintásaiddal jelezd, hogy követed. Ez nagyon sokat jelent egy párkapcsolatban.

Ezzel eljutottunk a "férfi program" következő fontos fejezetéhez a szexhez. (folyt.köv.)

süti beállítások módosítása