Nőknek-férfiakról

2008.03.13. 04:38

Mit is akar a világ összes asszonya? Társától több szerelmet, tartalmas életet és azt a biztonságos tudatot, hogy társa viszontszereti őt. És melyikük ne akarná érezni a férfi érdeklődésének simogató jeleit? Ki ne szeretne vonzó, izgalmas, megbecsült és csodált lenni?

Ehhez hozzásegíthet néhány fontos gondolat, amely a férfiak megértéséhez és a velük való kapcsolat ápolásához vezethet.

1. Tudj megbocsájtani.
Az egyik legnagyobb gond a nemek között, hogy oly sok nő adta már föl a reményt, hogy valaha is elégedetten élhet társával, miközben ezek a férfiak nem kapnak
használható útmutatást, mit is várnak tőlük. Legyen a múlt a múlté. Temesd el régi sérelmeidet, és teremts számára biztonságos légkört a változáshoz.

2. Támogasd erőfeszítéseit.
Kezdetben senki sem tökéletes amikor új dolgot tanul és próbál ki. Ne felejtsd el, hogy igazi változás akkor várható, ha látja, hogy igyekezete számára is meghozza a
remélt javulást. A mélyen bevésődött viselkedésmintákat csak komoly motivációra hajlandó az ember megváltoztatni. Gondold át, mi az amit máris szívesen tesz a kedvedre, vagy mi az, amit talán könnyebben megtenne ha kipróbálna, és ösztönzésként ajánld fel ezeket, hátha ettől megjön a kedve olyan gesztusokhoz is, amik kezdetben nehezésre esnek.

3. Ne felejtsd el, a férfi is ember.
Gondolj arra, hogy minden férfiben egy elárvult, sérült gyerek lakik. Lehet, hogy egész eddigi életében magányosan, érzelmileg érzéstelenítve élt. Gyógyításra,
megbocsájtásra, segítségre van szüksége. Hosszú távban gondokozz és légy türelmes. Ha párodnak sikerül ezentúl bármilyen új érzést kifejeznie vagy az összetartozás bármely eddig sose-látott gesztusát nyújtania, nehogy azt mondd "látod, ilyennek kellett volna eddig is lenned". Amint néhány új kapcsolati mozzanat kialakul, könnyebb továbbiakat építeni rájuk.

4. Bádogember?
A férfiak az Óz-beli Bádogemberhez hasonlatosak: hosszú időn át a szabad ég alatt rozsdásodtak, meg kell olajozni őket, hogy mozdulni tudjanak. Vannak nők akik nem
törődnek ezzel, de tudni kell, hogy senki más nem képes elővarázsolni egy férfi szívét, csak a kedvese.
Alig akad férfi, aki bevallaná magának, hogy segítségre szorul - még egy okkal több, hogy partnerként felvállald ezt a feladatot. Te vagy a lelke mestere, legalábbis a
partnered lelkéé. Csak te segíthetsz neki, hogy beléphessen a Belső Világba.

5. Becsüld meg.
A nők mindig is sok áldozatot hoztak a kapcsolataikban, de ne felejtsd el a férfiak áldozatait sem. Nem könnyű a férfi szerep. Kevés nő tudja, hogy amikor a férfi elkötelezi
magát, sokkal többről van szó, mint szeretet-szerződésről.
A nőknek ezerféle kötelességük van, de a férfi-élet legnagyobb terhe az intenzív hajtás. A férfitől elvárják, hogy jó családfenntartó legyen, beleértve ennek összes kellékét.
Azt tanulták, hogy ezt a tulajdonságot a férfiasság fontos jegyeként kezeljék. Terheit napról-napra viseli anélkül, hogy nyafogna vagy kimutatná fáradalmát. Naponta megteszi kötelességét, miközben azt látja, hogy párja ezt teljesen természetesnek veszi és alábecsüli teljesítményét. Állj te is a teher alá, együtt könnyebb, és mutasd ki jóérzésedet, elismerésedet eddigi vagy új teljesítményei láttán.

6. Ne felejsd a korlátait.
Ezernyi olyan férfi él, akinek nagyon fontos az otthon, a család a gondoskodás és a kapcsolatok. Szívesen nyújtana és kapna többet is, csak épp nem tudja, hogyan.
Sokan ugyanis nem értik mindazt, ami annyira természetesnek tűnik a nők szemében. Vannak férfiak aki tele vannak problémákkal, sérelmekkel, frusztrációval - bármely pillanatban robbanásra készen. S ha a robbanás mégsem következik be, ezt az önfegyelmet kevés nő értékeli kellően a szeretet ajándékaként. És vannak depressziósok, vagy könyörtelen önkizsákmányolók, akiknek semmi másra már nem marad energiája a család ellátásán kívül. Az "Ő" nyelvükön "Ez" jelenti a család iránti szeretetet.

Fentieket gondold végig,,, milyen is Ő most, és milyenné szeretnéd, hogy alakuljon..., ha megérted, könnyebb lesz elérni a vágyott változásokat.

(folyt.)

süti beállítások módosítása