Az örök küzdelem

2008.02.24. 05:50

Miért kevés a szex a férfiaknak?

Miért kevés a Szerelem a nőknek?

Képzeld el, hogy őrülten szerelmes vagy...

Ha nő vagy, képzeld el, milyen érzés, amikor egy hosszú nap végén találkozol vele. Lehet, hogy most egy varázslatos nyaralóhelyen vagytok, és lehet, hogy otthon. Ő mosolyogva közeledik. Rád néz, és tényleg téged lát, tekintete csodálattal simogatja arcod. Érzed a törődését, az odafigyelését. Érzed a kezét, amint arcodon végigsimít.

"Szia - mondja -, hiányoztál." Aztán hozzád hajol, és gyengéden, szeretettel megcsókol úgy, ahogyan azt a legjobban szereted. Átöleled, magadhoz húzod, érzed a közelségét és te is megcsókolod őt. Talán mond valamit, amin elneveted magad, vagy hoz egy apró ajándékot. Az összetartozás melege sugárzik köztetek, és akár egy finom vacsorát vagy egy habfürdőt terveztetek, akár azt, hogy moziba mentek, vagy egyenesen az ágyba, mindenképpen eltölt a szerelmetek örömteli érzése.

Ha férfi vagy, képzeld el ugyanígy a találkozást: a melegséget, az elfogadást és törődést, amit egymás iránt sugároztok. Képzeld magad elé, milyen boldog vgy, hogy vele lehetsz, és érzed a magad örömét is. Lásd, milyen boldogan fogadja az érintésedet, a simogatásodat és éld át a biztos tudatot, hogy még ma este kitárja feléd karját, és örömmel várja, hogy szeretkezzetek.

Sokan vagyunk, akik valaha valakivel már átéltünk ilyen szerelmet és összetartozást. A Te élményed talán csak rövid volt, és már régi az emléke, de lehet, hogy időről időre ma is része kapcsolataidnak. Ám akár röpke az élmény, akár tartós és mély, majdnem mindannyian azt kívánjuk, bárcsak egész életünket egy beteljesült szerelem ragyogásában tölthetnénk. De sajnos még az ún. jó kapcsolatokban is túlságosan ismerősen hangzanak az alábbihoz hasonló beszélgetések.

SZEX KONTRA SZERELEM

Robi: Te sose akarod!

Juli: Utoljára szerdán voltunk együtt.

Robi: Igen. De Te akkor sem akartad. Soha nem akarsz szeretkezni.

Juli: Nem én tehetek róla. Szeretkezni igenis akarok. De neked csak a szex kell belőle.

Robi: Ez meg mit jelentsen? Olyan elegem van ebből a kifogásból. Harmincöt éves korban, gondolom teljesen normális dolog, ha a ember szexre vágyik. Úgy beszélsz, mintha valami szex-őrült lennék.

Juli: Nem hiszem, hogy őrült vagy, csak azt gondolom, hogy óriási különbség van a szeretkezés és csak a szex között. Tudni szeretném, hogy szeretsz is, és nem csak le akarsz velem feküdni.

Robi: Dehát szeretlek. Mit gondolsz, különben miért vettelek volna feleségül, és miért hoznám haza a fizetésemet?

Juli: Na hát erről van szó! hogy Te azt hiszed, erről szól az egész. Bizonyítsd be, hogy szeretsz.

Robi: Bizonyítsam? Hát itt vagyok. Nem mással vagyok!

Juli: Lehet, hogy nem, de nem figyelsz rám - vagy nem úgy, ahogy szeretném.

Robi: Tulajdonképpen mit akarsz? mit csináljak? Küldtem volna neked virágot a születésnapodra, vagy elvigyem a kocsidat megjavittatni? Mi köze ennek az egésznek ahhoz, hogy sosem akarsz lefeküdni velem? mielőtt összeházasodtunk, sokkal lelkesebb voltál, Néha már arra gondolok: csak azért csináltad, hogy elvegyelek.

Juli: Ha én megváltoztam, akkor ez csak azért van Robi, mert te is megváltoztál. Valószínűleg sokkal jobban érdekelne engem a szex, ha téged jobban érdekelne a szerelem.

Juli és Robi beszélgetése valószínűleg nagyon ismerősen cseng mindenkinek, aki valaha is élt tartós szerelmi kapcsolatban: a férfinak több szexre, a nőnek pedig több szerelemre lenne igénye.

A történet holnap folytatódik!

süti beállítások módosítása