Nő és férfi

2008.03.09. 20:22

 
 
 
 Miért nem érti még mindig egymást nő és férfi?
 
 
A legutóbbi évtizedekben jó néhány új körülmény forradalmasította világunkat - és ezzel együtt nő és férfi kapcsolatát. A társadalmi változás több tényezőt érint:
 
1. Társadalmi jólét, szabadidő kultúra és az oktatás a fejlett országokban egyre inkább egyenlőséget teremt férfi és nő között.
2. A modern technika olyan munkaerőpiacot alakított ki, ahol a szakértelemnek sokkal komolyabb szerep jut, mint a puszta fizikai erőnek. Ez az igény nagyonis kívánatos munkatárssá teszi a nőt.
3. A tudományos és technológiai haladás lehetővé tette, hogy a nők befolyásolhassák termékenységüket, azaz maguk szabhassák meg akarnak-e gyereket szülni és ha igen, mikor.
4. Megszülettek azok a törvények és intézmények, melyek védelmet és függetlenséget biztosítanak. Pl. ha tűz üt ki, már nem a férfi fizikai ereje,ügyessége a döntő, hanem kihívjuk a fűzoltókat.
 
Valóban megváltozott a társadalom és benne a nemek helyzete, de ezeket a változásokat mégis csak lassan építjük be életünkbe és kapcsolatainkba.  Megnyíltak pl. a kapuk a nők szakmai karrierje előtt, de hogy ez hogyan egyeztethető össze az anyasággal, nem világos még.
 
 
Sok nő csalódott, és torkig van, mert tetszenek ugyan  a változások, de össze vannak zavarodva. Örülnek a változásoknak, melyek lehetővé tették, hogy munkát vállaljon, csak ezt hogyan lehet összeegyeztetni a házassággal, gyerekneveléssel?
 

 
Sok férfi őrülten dühös. Ők ellenségesen, sértetten és gyanakvóan fogadják a változásokat, amelyeket a nők kiharcoltak.  
 
Nehéz dolog alapvető változásokat keresztülvinni az életünkben , a kitartáshoz és a sikerhez elengedhetetlen a türelem.
A lényeg az, hogy  a szükséges erőfeszítéseket együtt kell megtenni és hogy a kölcsönös szeretet és tisztelet legyen az iránytű. Hosszú az út, de ha a célt nézzük, a kapcsolat magasabb "boldogság-szintje" lesz a fizetség.
 
 
Ehhez szükséges, hogy tisztázzuk világosan és őszintén, mi mindent tehet egy férfi vagy nő, hogy minél többet valósíthasson meg abból, amire a kapcsolatában és a világban általában vágyik.
 
Nézzük először a férfiakat. 
 
 
 
 

süti beállítások módosítása